Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

Umt Ade Speed Detector~

assalamualaikum wbt..

haish.pagi2 lagi rase cam nak membebel bebel je.rosak mood gua rosak2!!*rolling on the floor.lol.

ape celup ni wanie?.hah celup tak celup.mee celup, nini cokelat celup ke, aku rase tergeram yang teramat dekat pak guard umt yang tercinta ni.
*awat??..
al kisahnye...........................................................................................
aku and kawan aku, bella, naik la kereta.ktrorg daripada kwsn HEPA tu nak balik pegi makan.tibun2 aku nampak sorang lagi kawan aku tengah berjalan sorang2 dekat situ, dia kata nak balik hostel.aku pun tumpang kan la.nyet nyet nyet nyet dah hantar tu, aku nak keluar la daripda kawasan umt tercinta ni.

sampai dekat dengan simpang gerbang utama umt, dimana pak guard2 ni melepak, aku tekan brek kete aku takla keras sangat, so kete aku nampak cam melayang sikit.aku tak la bawak laju sangat pun.besela 40-60km.lagipun memang tak dek kereta.guess what?.pak guard tu angkat tangan dan dia suruh berenti.

mula2 aku ingat dia nak …

Kita Kawan Tak Lebih

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera la yek..

alrite, tajuk aku rini macam nak bukak citer gosip2 je kan.*mentang2 la bukan bulan pose kan.pose 6 pun dah nak abs da..ngeeee

tak dek makna nye aku nak ajak bergosip2 ni.aku tak suke gosip.*tipu semata2.hak9!!dush3..

btw, korang pernah tak berkawan dengan berlainan jantina?*ko ni bagi soalan budak sekolah rendah pun tak nak jawab.haih!
yela2.mestila pernah kan.setiap orang ade.cuma antara rapat and tak je.kalau perempuan yang ayu2 ni payah sikit nak ade membe kacip lelaki yang rapat.*aku la tu.hak9!!

kebiasaannye bile kite ade best friend berlainan jantina ni, akan ade salah seorang tu mesti fikir lebih.walaupun tak semua hubungan camni, tapi bagi experience kawan2 aku, ramai la.*aku tak.besela, tak pandai bergaul.ngah3!!.tak si lelaki, si perempuan lak ade perasaan kat si lelaki.

sebagai contoh, lelaki ni menganggap kawan baik dia si girl2 ni lebih dari kawan.tapi si girl2 ni menganggap lelaki ni sekadar teman dia yang paling rapat …

David Guetta feat Rihanna.Freemason?.Reupload

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera..

sape2 yang pernah terbaca atau tertengok blog aku yang sebelum ni, b4 aku delete kesemua bahan2 blog aku, mesti dah baca kan.aku just buat balik sebab rasa cam rugi pulak terdelete yang hari tu.*sudah terhantuk baru terngadah.lol.

Freemason tu ape?
mehla aku nak cer sikit ape itu Freemason.tapi aku tak taw la secara detail.aku cuma taw secara random je.berdasarkan orang2 cerita,video. and internet source yang lain.mengikut ape yang aku bace kat wiki2 (wikipedia), benda ni adelah pertubuhan persaudaraan yang kabur.Freemason ni dah lama wujud.orang2 yahudi la pegang benda ni kan.dyorg percaya kepada dajal, beria2 nak runtuh kan masjid aqsa nak bina istana dajal.memuja syaitan.dyorg attack kite terutamanye islam dari segi pemikiran dan media.

sebagai cth Lady Gaga.muzik dy ramai orang suke.tapi kite tak sedar lagu2 yang dy bawak and lirik dy banyak berkaitan dengan benda alah ni.justin bieber pun dikatakan pengikut jugak.but tak sure la kan.ka…

Kesusahan Pelajar Bujang..Kami Perlukan Dana~

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera..

wahhh dah 2weeks kat umt..SERONOKNYE...ngah3..

CALIK SIKETTTTTTTTTTTTTTTT!!
aku pun turut merasa SERONOK dah 2weeks duk rumah sewa.ha9!.*rumah sewa je pun.. =.="..

bila duduk kat rumah sewa bersama rakan2 terhangit ni, aku dapat merasakan title bujang tu.hak9!!.
best ke duk rumah sewa ni kak?*bajet cam junior tanya la kan.hak9!!koya2!!.dush3..

best la jugak.sebab dapat masak sendiri walopun tak la sesedap master chef, dapat mengemas2 rumah, boleh berehat kat ruang tamu yang hebat ni.ho9~~..kalau housemate korang satu kos lagi la seronok tapi kene la masuk kepala semua.kalau tak masuk pale payah jugak.and kene banyak tolerate.kene banyak memahami dan banyak bersabar.bile duk beramai2, kite tak boleh ikut pale hotak kite je.kite kene tanya pendapat2 orang rumah jugak.yeee pakar motivasi rumah sewa sudah mari~~..lol

tapi satu je  masalah yang sangat sungut kami alami ialah kenderaan awam rumah ni.rumah aku ni sorang je bawak kete nye.al mak…

Budak Lelaki Nakal!

assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

meh2.cik wanie nak meluahkan isi hati yang membara ibarat panasnye lappy.lol.

rumah sewa a.k.a villa idaman aku ni dekat dengan padang bola.kirenye padang bola tu jiran ktorg la.heee.banyakla bebudoks jejantan yang 'hangat' bermain kat situ.*padahal budak2 kecik je + budak besor yang tak berape besor.teenagers la lebih kurang.

asalnye rumah sewa ni dah 10bulan tak dek orang tinggal.agaknye bebudoks ni agaknye excited sangat nak mengalu2kan ktorg kat rumah ni, siap main baling2 batu kat kwsn rumah ktorg.bukan tu je, buat pulak bunyi kentut motor kapcai tu..huh.kalau kawasaki tak pe gak.ngah3!!!..

dalam hati sabar je la kan.jangan dilayan la.lau kite marah, lagi dia nak kacau kan.yang paling 'best' sekalik, budak2 ni dah smoking.astaghfirullah.kecik2 lagi dah smoking.heih.rosak2!!.rosaknye generasi akan datang kerana orang2 camni dan kerana orang2 cam kite jugak yang tak menjaga dyorg dgn betul.bajet hot la letak rokok kat telinga…

Rumah Kelawar vs Villa Idaman

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera..

perghhhh.pergh dan pergh lagi.jari aku nampaknye semakin menggemuk akibat dah lame tak mengupdate blog and menaip.besela, aku kan kuno.tulis pakai pensel je.hak9!!!.lol.*koya la ko wanie.

dah nama pun bujang kan, so bila duk kat luar hostel ni, memang menjadi perhatian la.hot la kan.hak9!!dush3.tampar pipi 4 kali.lol.

tapi al kisah rumah sewa aku ni menyayat hati dan sanubari.kalau korang baca pun memang konpem2 la menangis banjir satu gayung.lol.

aku memang tak apply hostel.konon nak merasa duk kat luar la kan.independent woman la kata kan.choish~~..mula2 dulu aku tengok rumah sewa ni ok.cantik.boleh la nak buat tempat air liur basi kan.tapi ktorg kan cuti 4 bulan and duk jauh2 so mane la ade mase nak g jenguk umah tu sebulan sekali.bz taw.artis la kan~~.hak9!!bunguks!

excited, anxious plus blur nak pulang ke rumah sewa yang agak 'hebat' tu.8/9/2011 tarikh aku and the geng balik ke rumah sewa tu.sekali aku sampai,aku tengok  je ruma…

To'~~~..Lu Ape Celup!

assalamualaikum wbt dn slmt sejahtera..

disebabkan kempunan nak tengok wayang, maka aku pun mengajaklah mama pergi tengok wayang.
untungla orang lain, boleh pergi dengan kawan2, hang out, aku keluar dengan mama aku je.anak mak la katakan.tapi x pe!.aku tak kisah, asalkan dia tak rasa kosong.

wayang apo??HANTU BONCENG la weiiiiiiiiiiiiiii!!!.hak9!!
memang best gile dari awal sampai abis aku asyik tergelak je.tapi asal mama kat sebelah macam blur~ =.="....

pasangan kekasih panggil and ..bile gado.."baby~..baby~~..baby~~"..si pompuan jawab "*a*i"..hak9!!.gile tak senonot..

ayat yang paling melekat, "to'~~~~..apa celup!".aduyai.aku ketawa tak henti tapi mama masih banyak blur.mama ni paham ke idok lawak yang cuba disampaikan?eh??.

yang paling penting, nasik kangkang tu.aku ingat kan taktik nasik kangkang tu dalam citer je, rupe2 nye ade betul2.isk3.janganla kita buat k.

bogel bila nampak hantu~.hak9!!!!senget la citer ni.adoi.bile part bertaubat tu …

Poligami Zaman Sekarang.....

assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

berapa ramai wanita yang sanggup berpoligami?.aku rasa dalam 99.9% je.itu pun terlampau berat untuk terima tapi disebabkan itu salah satu sunnah dan takut menderhaka kepada suami maka si isteri akan bersetuju dengan poligami.
*apsal ko tibun2 bawak keluar tajuk ni wani? *haaa sebab tadi baru aku tengok drama qalbu astro oasis.lebih krg macam ade kaitan sikit2 dengan kehidupan ni.so aku teruja nak menaip2.he9~~~.
dalam surah an-nisaa' ayat 3 ade menyatakan sekiranya seorang lelaki itu mampu berlaku adil maka nikahilah 2, 3 or 4.tapi sekiranya rase2 macam tak mampu berlaku adil, maka nikahilah seorang sahaja.

Antara Membaca Dan Mengira

assalamualaikum wbt dan slmt sejahtera..

aku melatih balik jari jemari ku yang runcing ini untul menaip dengan laju.heee..
dah lama tak update blog tercintan ni.biar pun tak dek orang bace.lantak la.blog ni sekadar tempat untuk aku meluahkan ape yang terperap dalam otak aku yang hebat ni.lol.

btw, straight to the point la kan.malas nak bagi signal untuk belok, korang mesti wajib pernah mengalami situasi di mana ade yang suka membaca menghafal dan memang benci tahap pongo bile mengira.tapi ade je yang suke dua2 but for sure 1 of them would be less.rite?

bila aku sekolah rendah or zaman comel2 dulu (choisshhh!!), aku tak taw aku suke membaca or mengira sebab dua2 aku malas.hak9!!.tapi alhamdulillah upsr 5A jugak.*angkat kening mulut tersengih.lol.
bile aku masuk sekolah menengah, aku taw kat mane aku kurang.*ko kurang siuman kot??..hak9!!dush3!!
rope2nye aku ni payah nak mengfokuskan diri bile membaca.iyeee betulll nyah~..
aku suke bace, bukak buku, tapi nak fokus kan diri tu, tak usah …

Entry Raya

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera..
wahhhhhh..lame nampaknye aku tak kembali mengaktifkan jari jemari ku menaip2 di hadapan laptop..woot2...al maklum lah, sibuk membuncitkan perut setelah sebulan hampir mengempis.ngah3..

di kesempatan yang terlebih sempat, saya ingin memohon maaf kepada semua terutama yang pernah kenal diri ni, yang pernah berkawan dengan saya, maafkan lah daku~~..saya hanya manusia biasa yang sering melakukan kesilapan.kalau silap tu harap tegur straight to the point.macam gune smart tag.hooo.

kepada kawan2 hebat dan tentera2 ku, maaf deh jarang contact korang.(syaitan mule berbisik:alaaa dyorg bukan ingat kat ko pun.).haish!.tidak2.aku taw dyorg rindu aku.hak9!!!!.xpe jemputan kawin t kite sume2 wat reunion.hak9!!.bukan tak mau contact tapi takut la jugak mengganggu korang.kot2 la tgh study ke, tgh kerja ke, tgh bercanda ke.(pdhal nak jimat kredit.wakakakakaka).lol

terus terang wa ckp, wa tak reti nak berkawan beb.so aku taw setiap sorang dari hangpa memang …