Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Pilihan Parent atau Pilihan Sendiri?

assalamualaikum wbt..

hari ni kite nak cakap sikit pasal orang2 dewasa. so adik2 yang berumur 17 tahun ke bawah digalakkan juge membaca.hahahaha. tak de la. gurau je. btw, bile usia melangkau 20-ers, hormon menggatal nak kawin mula membuak2. dan time ni jugak la beria2 nak cari teman sehidup semati la konon nya. eleh macam la kau tak dek wani kan?~~..heee. ade memang tu ade, tapi aku tak dek la menggila macam sesetengah yang lain. kalau ade, ade la. kalau tak dek, just wait and see je la kan.

bile umur kite mencecah pulak lagi 22 tahun keatas, mak2 kite sibuk la tanya ade gf/bf ke tak. bile nak cari calon la bagai. bagi yang dah ade calon, senang la nak jawab. yang tak dek calon, menanah la telinga tiap2 hari parent asyik tanya benda yang sama je. sampai kan satu hari mak pulak yang dapat calon untuk dia.aih.pastu tak berkenan pulak dengan pilihan mak nye.aih mane satu nih?

which one is better?..mak yang pergi cari calon or is it better for us to choose our soulmate.?.for me, i dont c…

Kenapa Wujudnya Panas Baran..

marah..marah..marah..marah..! tiap2 hari  rase nak marah orang je kan?..*eh tak..aku tak pun..ngeee
setiap orang ade perasaan nak marah kan..but berapa kerap korang marah??..
ape beza marah and panas baran??berkaitan kan??

yup, it does have connection but marah bila perlu, panas baran pula marah yang tak menentu tanpa semena2 je nak tengking2 kan.padahal benda kecik pun nak naik angin.
sebagai contoh, aku termakan sebutir nasik si Abu, pastu habis satu kedai makan Cik Kiah dengar dia marah kat aku.
aku banyak kali terfikir, kenapa orang boleh jadik panas baran ek?..let's go and check check it out..!

1. Apa yang dia nak, selalunya tak dapat.. mintak itu tak dapat, mintak ini tak dapat. tapi bila orang lain, dapat pulak. macam mane tu?.walaupun pada awalnya orang ni boleh bersabar, lama2 dia jadi eager sangat2 nak dapat benda tu, tak dapat, mula la memberontak dengan hati dia sendiri..

2. Pemendam dah pendam tu senyap2 dah la kan?.sape suruh tak share. nak pendam sorang2 pastu yang terke…

Kembali..

hai hai hai..assalamualaikum wbt.
nmpknye sudah la berhabuk lagi bersarang semut dah blog aku ni..
maka aku akan bersihkannye kembali..hehehehehe
dah lama jugak otak aku bertepu nak menulis..
plus cuti final ni aku asyik teman mama aku klua sane sini..
hemoh2~~~...
dengan tak sihat nye..perut masuk angin and muntah2 lagi..
macam2 ke hal la koi ni..(tu dia klua dah loghat pahang dia)..
k la..pape t aku tulis ea..