Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

Kecelaruan Identiti

assalamualaikum and a very good morning,afternoon,evening and night..lol

jari semakin mengembang.sekarang dah pandai menggunakan pipi untuk menyimpan makanan.hahaha..
*itu menunjukkan bahawa aku dah jarang berblogging and demi menjimatkan duit aku terpaksa menjadi hamster yang comel untuk menyimpan makanan..muahahahaha..nak aku tolong ambilkan baldi??~~lol

itu bukan isu yang aku ingin perkotak katikkan kat sini.ape yang aku ingin bincang dan persoalkan adelah isu KECELARUAN IDENTITI.uish.bahaya.tahu tak kecelaruan identiti ni pun boleh bawak seorang tu jadi gila..(bukan berdasarkan ujian klinikal tapi berdasarkan ujian pemikiran aku).muahahahaha..

pernah tak korang mengalami situasi macam nih??.~..tibe2 je korang rase korang ni baik sangat, and sometimes korang boleh jadi kejam yang teramat sangat~~..wohoooooo...padahal korang tak dek niat pun.wohooo.gile gile gile gile!!!lol..

mungkin kebiasaannye jadi macam ni bile seseorang itu adelah seorang yang pemendam dan mungkin jugak berdenda…

2+1 = 21...SOLVED..

assalamualaikum wbt..

pada 25/02/1991 lahir lah seorang puteri yg begitu comel hendakNya..hahaha..
bile buat blog, tak habis2 nak puji diri sendiri..*lempang muke 3 kali..dush dush dush...
tapi tolonglah terima kenyataan bahawa ia nya benar ye..hak9..CUKUP!!!

baiklah, sebelum aku jadi seorang yang lebih menjengkelkan, baik aku terus kan sahaja bicara aku yang baik hati ini..lol..

untuk tahun ini, 2012, alhamdulillah 21 tahun Allah memberi aku peluang untuk hidup dan bertaubat di atas muka bumi ini..alhamdulillah ramai yang mengewish..terima kasih kpd reminder FB..lol..kalau tak, mungkin ramai yang wat blur saje rini..hahahaha.but tak kisah pun.~*alalala sedihnye..lol

yang tak kenal pun pakai wish hepi bday je..ngah3..lawok2!!..FB mmg mengeratkan silaturrahim secara tak sengaja..hahahaha..tak pe lah..kenal tak kenal, kite tetap saudara..

as expected 4 today event, my housemate buat some kind of celebrating my new 'number'..hehehe...walaupun mereka telah terkantoi di pertengahan…

Pakwe Aku Kawin Orang Lain

assalamualaikum..

haih..sedih..pilu..sob3..menangis tak henti2 aku dibuatnye bile dengar khabar berita ni...
beria2 bercinta...
beria2 sayangkan dia...
tapi dia dalam diam jadikan orang lain sebagai isteri dia..
ape lah salah aku..
aku ni tak cukup memahami ke..
or aku terlalu muda untuk semua ni..
aku rase aku dah curahkan sepenuhnya kasih sayang aku tapi dia pulak bermain dengan kate2 dusta..
tipu..tipu..semuanye tipu...
kenape dia tipu aku..
kalau tak sayang, cakap la tak sayang..
nape pergi cari orang lain??


kawin dah awak yerk~~..muahahahahahaha
haih~~~...selamat lah pengantin baru kepada yusry and lisa..
kawan aku dah frust menonggeng la budak2 ni dah kawin..*erk budak2??
saje nak bagi dyorg rase muda..lol
padan la tu dyorang kan..
cantik and hensem..same padan..cool je pasangan ni..
insyaallah sampaila ke akhir hayat..
kepada kawan2 aku, janganlah frust menonggeng sgt dyorg dah kawin..hak9~..
and to my beloved:janganla kawin dgn org lain..hak9~~..

nota kaki:dah lame aku tak meng…

Salam Barakallah dan Selamat diijab kabul..

assalamualaikum wbt..

5/2/2012
tarikh ini, dimana kite sebagai orang Islam telah menyambut Maulidur Rasul..alhamdulillah selawat ke ats junjungan nabi kite, Nabi Muhammad SAW..

hari dan tarikh yg same jugek, abang aku telah selamat di ijab kabul bersama isterinye a.k.a kakak ipar aku la kan..lol..bukan aku yang kawin yek!!..lol

alhamdulillah semua ok.makan pun sodap..ho9..memang membuncitkan diri r..tapi aku sorang je tak boleh membuncitkan diri sebab baju pengapit aku terlalu ketat di perut dan menyebabkan aku terpaksa menahan nafas selama 4 jam sepanjang majlis tu berlangsung..warrgghhhh..walaupun aku dah membawa baju kurung spare tapi disebabkan abang and kakak ipar aku berusaha menyiapkan baju pengapit dan demi menghargai penat lelah dyorg, aku pakai la jugak..wuuuu

malam tu makan berhidang..makan sebelah pengantin tu yg penting..muahahaha..puding ice cream plg sodap!!!terboik..

gmbar??..ermm..wat mase ni tak dpt la nak update..tak sempat lagi..but insyaallah aku update la t..ho9.…

Lelaki Macam ni....

Ayah dan ibu si A selalu bergaduh..Tak habis pulak dengan tu, si A selalu dapat gred rendah waktu sekolah menengah.. Dia memang nampak tension..
But one day....

-lepas habis sekolah, otw nak balik rumah, melalui padang bola, si A terserempak kawan2 kelas nye..-

B : weh asal ko??nmpk stress je..relax la bro..ko kene hepi..cam ktorg..ade mslh pun enjoy beb!!..
A : Xde la..parent aku selalu bertengkar kat umah..tension la aku nak balik umah~..

B : Hek eleh..tu mslh parent ko..bak kate org tua, "jangan masuk campur hal orang tua"..haa ko kene ikut pepatah tu..enjoy beb!hidup panjang lagi~~hahahaha..ko tau macam mane nak enjoy and hilangkan semua tekanan ko?
A : ape dia?

-B hulurkan sebatang rokok-

A : rokok??best ke??..
B : best la beb!ko dpt feel..tenang, relax..ko enjoy beb..sekali cuba, nak lagi..so g double o d good~~..hahahah

A : sory la weh aku tak pernah amik benda2 ni..tapi kalau aku try aku tak nyesal ke weh?
B : ko nak nyesal pe?..penyakit??..ala lambat lagi sid…