Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

Ikan Pirana Besar Kat Gambang!

assalamualaikum wbt and hello beauty and the beast..

hari ini saya ingin melaporkan bahawa terdapat seekor ikan pirana yang begitu besar di gambang..sehingga ia menjadi fenomena di kawasan tersebut..adekah ini benar??..YAAA!!BENAR!!..
bagaimana ikan ini boleh hidup di asia tenggara a.k.a negara kita?..sangat dahsyat..lebih dahsyat daripada facebook dan tweeter..*ape kene ngene FB and Tweeter??..=.="

mula2 aku tengok memang aku tak percaya..ramai yang menunggu kehadiran pirana ni pun tak percaya..mmg la..besyaq kot!..bila tiba masa dia, ramai jerit "woooo"..memang pergh~~...tapi pirana ni yang peliknya, dia duk setempat je main pusing2 kat situ.suke la gamoknye main pusing2..aku sempat jugak tangkap gambar pirana ni..tengok la kat bawah ni haaa..


APAKAH HAZWANI BORBOR??!!!!..dush 3x..!!
heeee..belum aku citer panjang2 then gtau, lagi la sakit kan..so aku baik ati sikit je kasik tau awal..lol..
al kisahnye, benda alah yang aku kate ikan pirana ni ade kat gambang waterpark…

Jangan Makan!!

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera la hendaknyeeeeee...

bak kata status aku yang baru je aku update..
"bila orang kata 'jangan' yang tu la kita buat..
sebagai contoh: JANGAN MEROKOK!!
tapi bagi manusia:YE MEROKOK!!..
len kali aku rase kite kene cakap macam ni:Pergilah merokok..pegi2~~nnt masuk hospital sng ckit..
cmtu ke??..amboi gurau kasar ni..hahahaha"

betulla kan..korang kalau time kecik2 motek dulu pun, mak ayah kata JANGAN, yang tu la korang buat..*termasuklah aku kot~~..kuang3~~~ ape yang koi nak cakap kat sini, bukan lah pasal rokok tu..yang tu dah penat dah berbuih sabun mandi orang duk promote jangan2..duk buat jugak kan..udah2 ler..entry lain lak cakap sal tu..muahahahahaha..
tapi aku nak promote la ni, pasal penyu ni..bagi hangpa yang suka makan telur penyu tu, haaa makan lah lagi..biar tak dek penyu..biar nanti penyu pupus, baru hangpa tau ekosistem laut tak stabil..tak pa lah..pi makan pi makan..~~
haaaaa kene gtau camtu..kalau kita sebut JANGAN MAKAN, or…

I'M BACK!!!!

Assalamualaikum wbt and gud morning, evening, night peeps..

wow!!..its been long time i haven't updating my bloggie..hahaha..
kinda bz..assignment..program..uhhh..life as a student, really buzzing me..nak masuk tahun 3 ni lagilah bz..dengan final year project nye..dengan program and all the stuff..mesti aku tak terupdate lagi blog aku nih..waaaaaaa..ptt la jari aku semakin buntal..sebab tak update blog r ni..*sambil pegang jari hempuk2 dekat meja.. =.="
furthermore ahad ni dah nak kene pegi praktikal.. yaaaaaaaaaa..
what the heck..aku kene praktikal tengah2 belajar..what a weirdo..org praktikal time dah habis belajar kan..well, nak wat camne..my U dah tetapkan macam tu..so follow je la..
orait..for this entry, i would like to say that i feel gooooooooooodddd..ooo yeah..hahahaha..lol..