Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2012

Luahan Explore The Nature

ahaaaaa
assalamualaikum wbt and morning peeps..

seperti yang dikata2kan semalam untuk program yang tak diupdate dalam list semalam, akhirnya aku curi sikit masa untuk buat pasal ni.sebab aku rasa macam time ni je aku ada untuk aku story the mory sal program explore the nature.*explore lah sangat~~~



ok, this is my first program yang aku proposed yang aku handle sendiri.
actually program ni adalah program ke Taman Negara Pahang.why? sebab sayang kalau time2 kita student sekarang ni tak pergi ke tempat2 macam ni.coz time student ni je la yang ada.before ni pun ada yang tanya aku, tak nak ke buat program.aku pun waktu tu tak ada condifent nak buat.hahahaha.
at last, aku cabar diri aku sendiri, nak cari pengalaman macam mana nak handle program.bagi aku program ni very challenging for me, nak2 lagi bahagianmoney.money.money.ka ching ka ching.lol
kenapa aku pilih program yang memerlukan sumbangan yang agak besar?.yang memerlukan duit yang banyak untuk support program ni supaya pelajar boleh …

Summary Kehidupan Yang Tidak Lengang

assalamualaikum wbt and evening semua2~~

dah lama aku rasa aku tak menaip untuk blog ni.aku hanya menaip untuk assignment dan final year project yang masih dalam perjalanan menunggu ke akhirnya.macam ni la hidup seorang student final year.ye, nak2 lagi bila kita berada dalam bidang sains ni.
bila dalam bidang sains ni, kita ibarat hidup dengan buku dan journal2 yang para2 scientists lakukan kajian.
tetapi teori darwin evolution tu memang aku takkan pernah nak terima or pakai.setakat belajar and nak aplikasi kan untuk pembelajaran.no offense about that ok.

ok, i just want to summarize what i had been doing all these busy and crazy days.

Latihan Industri (for 2 month)

internship at institut biosains, upm. it was very great and fun experienced with all of them.for sure right now, i'm missing it.insyaallah sometimes i wanna spend my life there. :)
dengan kegilaan group ni dan perangai2 yang tak pernah terkeluar, akhirnya tersembul..hahaha.dengan pelbagai karenah la.





Program Tautan Kasih…