Skip to main content

Ada Jodoh Ada La~

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt..hai girl girl..hai boboi..debushhh..

bila menjangkau umur 20-an ni, u can't run from this, "kau bile lagi?..kau kan ramai calon..kau kan hot setappp.."
and bila tengok sepupu sepapat kawan2 dah tunang rasa macam;
"bestnye korang dah kahwin/tunang..kita ni bile la lagi..tak ade sape pun..ntah, nanti ade jodoh ade la..ahahahaha (Gelak gedik~.)..LOL

macam tak dek bende lain nak bincang..balik2 sal bf/gf/kahwin..
selagi kau tak kahwin selagi tu la duk cakap gitu..
dah bile nak kahwin???

eheee ade jodoh ade la~~..ahakkkzzzzzzzz..tampar kang..piunggggggg

ade jodoh ade la..hurmmm..ade jodoh ade la..hurmmmm lagi..

setiap orang, Allah dah tetapkan pasangannya siapa..cuma kita je yang tak tahu..
ade yang rasa dia dah jumpa jodoh dia yang the best, berangan nak kahwin ala2 english style gitu but at then end "sampai hati u buat i macam ni.."..purfffff..*alamak terasa pulak eden..ahakkkk

so it doesn't mean kalau u all tak ade someone special lagi sekarang mean u all takkan kahwin..chill la..
masakan Nabi Adam, Allah ciptakan pasangannya Hawa dari rusuk kiri nya..haaaaaa nampak..
memang jodoh itu kita berserah kepada Allah..*ku berserahhhhhhh kepada-Mu Maha Esa..ehemmm..ok
tapi walaubagaimana pun ye cik2 sekalian kita mestilah berusaha mencari pasangan yang terbaik untuk kita..
kan kita mahu hidup selama2nya dengan dia..tak mau cerai berai..nak stay sampai jannah..ye kan??

so bukan lah hanya mencari bf/gf untuk tempat bermanja2 dan setakat "hey aku dah ade bf/gf"..purff.lammo..ihik..

senang citer tak yah lah ber bf/gf lagi dah..yang penting niat bila hang pandang je muka dia, "Ya Allah aku ingin jadikan dia isteri ku"..aicehhhhhhh..pandai jugak aku berjiwang..bahhahahahahaha..debushhhhhhhh

and for me, myself..hurmm what can i say..rasa nak bercintan cintun itu dah berkurang..hahahaha..
all i know, i just want to focus what i want to do..and how i want to create my life..its too late isn't it??
for me it's not a little too late..as u grow up, u learn a lot of things and u realized that actually u know nothing..that's why we go to school ha..hahahaha..

if someone asking me " are u single or not"..i was like duhhhhhhhhh tak ade soalan lain ke nak tanya..purfffffff
but my heart said, "i believe (mcm album Justin bieber lak..lammmoooo)..Allah dah tetapkan someone yang boleh in dengan aku, and i also believe Allah always give the best for me"..

tak kisahlah kita pernah berputus hubungan bf/gf tu berapa kali tapi berbaik sangka lah dengan Yang Maha Esa..

hurmm sekarang tak deklah segatal dulu..hahahahha.apakah maksudnyaaaaaaa..hahaha..jangan pikir lain yak..tak ade la dulu tengok orang ade bf ni, kita pun rasa macam "aih untungla ade bf"..but sekarang, so whatttttt~..jadinya malas sudah nak berpikiran..insyaallah masanya akan tiba..jangan kelam kabut sihhhh..umurnya masih muda..pekerjaan tetapnya belum ada..mau pikirin kahwin..perasan bagus loh..lalalalalalalalala

so cmne??

if yg dh ade psgn special tu, doa2la itu sememangnya jodoh korang..coz kita memang tak tahu siapa yang memang tertulis untuk kita..tapi kalau kita berusaha untuk mengekalkannya, insyaallah memang betul la tu..heeeeeeeee

pesanan simple..orait bebeh..jangan lupa solat..peace yo..

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Budak 2 Pointer

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and yeay convocation is just around the corner..alhamdulillah, finally..


daripada tadik belajar abc, balik rumah ayah tanya: "dekat sekolah belajar ape rini"
aku jawab: "ape2 je lah"..bhahahahahahhaha

6 tahun belajar di sekolah rendah..waktu tu aku rasa aku lah pelajar yang tergolong dalam kalangan pelajar2 perempuan yang tinggi daripada budak2 laki..dan sekarang aku lah yang paling rendah daripada dyorang..bhahahahahahah!!..upsr time rase cam "elehhh"..

5 tahun di sekolah menengah adalah masa aku mencari apa yang aku minat dan apa yang aku tak minat dan mencari identiti diri yang pelik ini..masa sekolah menengah adalah masa kemuncak dimana hormon menggatal nak bf la, mengumpat, mengata, semua lah.bhahahahahhaha..time ni baru tau betapa sakitnye pmr tak dapat straight A..sampai kat SPM redha je lah..bhahahahahahhaha..

1 tahun di matrikulasi , menguji my brain yang sangat lampi dan agak lembap sedikit ini.perghhh.mema…

Aku, Handphone dan Ayah

May Allah Bless Us

Assalamualaikum wbt and evening..since aku menaip pada waktu petang..

entry kali ini, mungkin mempunyai perasaan yang bercampur baur atau mungkin haru biru..haha..
i rarely talk about ayah..indeed, dekat mana2 pun jarang berbicara tentang ayah..
alhamdulillah, aku masih ada ayah..orang lain ada yang dah tiada ayah, sejak dari kecil..



bila kita sebut tentang ayah, abah, daddy, abi etc yang kita panggil utk ayah kita, dibayangkan seorang yang garang, tak banyak cakap..but my dad tak garang sangat and he is talkative..
ada yang rapat dengan ayah dan ada yang tak, kan?
aku jarang bercakap dengan ayah sebab aku lebih close to my mom..eheh..anak mak~~
wuuuuuuuu
but one thing about me and my dad, yang membuatkan aku rasa a bit sayu la kan, aku tak dapat bagi keperluan dia bila dia meningkat usia..

i started to realize that i never give him a present for his birthday or on any special dates..
i started to realize it bulan puasa baru-baru ni..
he told me handphone dia ada ma…